Juniper MX - Rebooting a MS-MIC-16G

I experienced a strange issue after making some configuration changes to a Juniper MX104 device with a MS-MIC-16G installed. After removing some NAT rules the services interface that the NAT service was attached to started doing a large amount of traffic. The same change was made on a second router and it had the same results. The devices were active/standby, and I confirmed that no traffic was going in/out of the standby router, the traffic was all internal to the MS-MIC-16G. The CPU usage of the card was also showing at a constant 96% when it usually is around 15%.

The services interface on the router was installed into FPC 1 PIC 0 and named ms-1/0/0. I thought I could request the chassis take the pic offline but after trying that it does not seem to support the command:

root@router> request chassis pic offline fpc-slot 1 pic-slot 0
FPC slot 1 does not support this command

I didn't want to reboot the entire router to fix this issue as it was only localised just to the MS-MIC-16G. Juniper supplies a guide on how to get a shell on the MS-MPC and MS-MIC devices which was useful, I followed the guide and got the shell and had a poke around. I couldn't find anything useful in the logs so I entered the debug CLI (mspdbg-cli -ps). From there the command testcrash can be sent which will force a crash on the device causing it to reboot. After a few minutes I verified the device came back online and everything was working as expected.

The output from my session looked like this:

root@router> show tnp addresses
   Name                TNPaddr   MAC address    IF     MTU E H R
master                   0x1 02:00:00:00:00:04 em0    1500 0 0 3
re0                      0x4 02:00:00:00:00:04 em0    1500 0 0 3
afeb0                   0x32 02:00:00:00:00:10 em0    1500 4 0 3
fpc1.pic0              0x111 02:00:10:00:01:11 em0    1500 2 0 3
bcast             0xffffffff ff:ff:ff:ff:ff:ff em0    1500 0 0 3

root@router> start shell user root
Password:
root@border2% telnet -Ji fpc1.pic0
Trying 128.0.1.17...
Connected to core1-bucharest.web365.ro.
Escape character is '^]'.
login: root

--- JUNOS 18.1R1.9 built 2018-03-23 23:36:46 UTC
root@ms10% mspdbg-cli -ps
MSPMAND-CLI>
    clear                 clear command hierarchy
    debug                 setup debug info in the system
    lib                   MSPMAND Library Information
    plugin                plugin information
    quit                  quit from this cli
    request               request services in the system
    set                   set information in the system
    show                  show information about the system
    test                  enable test framework
    testcrash             command to crash the pic and reboot
MSPMAND-CLI> testcrash
    <carriage return>     Completes command

MSPMAND-CLI> testcrash